Kontakta oss

Snabboffert

0201 203 192

Min kundvagn (0)

Varningsskyltar för farliga maskiner

Maskiner och verktyg ligger bakom många arbetsolyckor. Signalera de risker användaren utsätter sig för i samband med att han använder dem, så att han kan vidta lämpliga skyddsåtgärder.

Vi säljer varningsskyltar som identifierar de allra vanligaste olycksriskerna (klämrisk, stympningsrisk, elektrisk fara, etc.).

48 artiklar

Filtrera efter Sortera efter

Rutnät Lista

Statistik från Arbetsmiljöverket visar att maskinolyckor motsvarar ca. 20% av det totala antalet arbetsolyckor med sjukfrånvaro. Trucken är den maskin som ligger bakom flest olyckor, följd av handhållna slipmaskiner, cirkelsågar och borrmaskiner.

Det är oerhört viktigt att varsko personalen om de risker som förknippas med utrustningen som används på arbetsplatsen. Använd våra varningsskyltar för att märka maskiner med roterande valsar, automatisk inmatning, delar som riskerar att plötsligt slungas ut eller sättas i rörelse, etc.

Skyltarna finns i flera olika modeller och material. Har du svårt att välja? Vår materialguide hjälper dig att hitta rätt produkt.

Tänk på att stänga av maskinerna vid underhålls- och reparationsarbeten så att de inte oavsiktligt sätts igång och skadar någon. Se våra produkter för Mekanisk lockout .

Kombinera eventuellt varningsskyltarna med påbudsskyltar som anger vilka skyddsåtgärder som bör iakttas. Se våra Påbudsskyltar: maskinsäkerhet .

Se även vårt utbud av Personlig skyddsutrustning .