Kontakta oss

Snabboffert

0201 203 192

Min kundvagn (0)

Utrymningsskyltar "nödutgång"

Utrymningsskyltarnas jobb är att visa vägen till närmaste utgång eller annan säker plats. En synlig skyltning gör att du inte slösar tid på att leta efter utvägen samt minskar risken för att drabbas av panik i en nödsituation.

Var noga med att montera skyltarna på ett ställe där de syns väl från alla håll och kanter. Fotoluminescerande (efterlysande) eller genomlysande material kan medföra en ökad synbarhet vid strömavbrott eller i rökfyllda lokaler. Använd sökfiltren i menyn till vänster för att hitta våra fotoluminescerande skyltar.

Produkterna 1-92 av 109

Filtrera efter Sortera efter

Rutnät Lista

  1. 1
  2. 2

Det kan vara lätt att drabbas av panik i katastrofsituationer. Se till att en eventuell utrymning sker under lugna och ordnade förhållanden genom tydliga skyltar och vägledande markeringar som identifierar den närmaste utvägen.

Vad säger lagen?

"Skyltar och andra vägledande markeringar för utrymning ska finnas, om det inte är uppenbart att de inte behövs. Om det behövs ska vägledande markeringar vara belysta eller genomlysta." (AFS 2009:2)

"En ljussignal eller en genomlyst skylt ska ha en kontrast som är anpassad till omgivningen och till de aktuella arbetsförhållandena. Den får varken blända eller vara svår att upptäckta." (AFS 2008:13)

Vi saluför utrymningsskyltar i flera olika modeller och material. Här hittar du både efterlysande skyltar och standardskyltar. Har du svårt att välja? Vår materialguide hjälper dig att hitta rätt produkt.

Vissa varselskyltar har fått ett nytt utseende! Läs mer om europeisk standard EN ISO 7010:2012 som fastställer utformningen av grafiska symboler och varselfärger för säkerhetsskyltar.

Se även våra Brandskyltar samt våra Efterlysande markeringar (vägledande markeringar och varningsmarkeringar) och Nödljusarmaturer och strålkastaraggregat .