Kontakta oss

Snabboffert

0201 203 192

Min kundvagn (0)

Dörrlarm, belysta skyltar och markeringar för nödutgångar

Byggnadens utrymningsvägar och nödutgångar måste vara tydligt markerade för att folk snabbt ska kunna hitta ut i en brandsituation. Vi erbjuder ett komplett sortiment med märklösningar som sträcker sig från skyltar till efterlysande golvtejp.

61 artiklar

Filtrera efter Sortera efter

Rutnät Lista

Bränder kan leda till strömavbrott och fullständigt mörker. Avsaknaden av ljus kombinerat med tjock brandrök kan försvåra utrymningen. Av denna anledning används genomlysta och efterlysande utrymningsskyltar.

Genomlysta skyltmodeller drivs med batteri och tar över, som en slags backup-belysning, när strömmen bryts. På den belysta armaturen sitter en utrymningssymbol som visar vägen till närmaste utgång.

Efterlysande (även kallade fotoluminescerande) skyltar är ett prisvänligare alternativ till de genomlysta varianterna. De kräver, till skillnad från den förstnämnda typen, inga batterier. Det är istället det speciella skyltmaterialet som gör att skyltarna lyser i mörkret.

Vilken slags skylt du än väljer är det viktigt att tänka på hur och var du installerar den. Kontakta gärna en av våra rådgivare för ytterligare råd och tips.

Se alla våra Utrymningsskyltar .