Kontakta oss

Snabboffert

0201 203 192

Min kundvagn (0)

Verktyg, verktygslådor och tillbehör

Behöver du hjälp? Behöver du hjälp? Vilket verktyg till vilken arbetsuppgift? Rätt arbetsutrustning gör att du kan utföra arbetet på ett snabbare och säkrare sätt. Vi erbjuder ett antal professionella verktyg för diverse arbeten runt om på arbetsplatsen.
Här hittar du allt från klassiska verktyg för de flesta arbetsuppgifter till isolerade verktyg för elarbete och gnistfria verktyg för arbete i miljöer med explosiv atmosfär. Med hjälp av våra produkter för verktygsförvaring håller du enkelt ordning bland redskapen.

25 artiklar

Filtrera efter Sortera efter

Rutnät Lista

Verktyg och verktygsförvaring

Är du på jakt efter rätt redskap för att komma igång med arbetet? Hos oss hittar du flera olika sorters professionella verktyg för allmänna reparations- och underhållsarbeten.

Kompletta verktygsset

Våra verktygsset innehåller allt man behöver (mejslar i olika storlekar, olika sorters tänger, etc.) för att ta sig an diverse projekt runt om på arbetsplatsen. Verktygssatserna säljs i praktiska förvaringslådor där alla delar har sin egen plats och där man ser direkt om något saknas så att man aldrig riskerar att glömma kvar något verktyg när man arbetar.

Specialverktyg

Förutom verktyg i mer klassiska material såsom järn och stål erbjuder vi även ett mindre sortiment av specialverktyg avsedda att öka säkerheten i särskilda arbetssituationer:

Gnistfria verktyg för arbete i områden med explosiv atmosfär

Vid arbete i ATEX-klassade områden krävs arbetsutrustning som inte ger ifrån sig några gnistor eftersom dessa kan antända brännbara gaser, ångor och damm som finns i luften och orsaka explosioner. Våra gnistfria verktyg är gjorda av aluminium-bronslegering utan järn som garanterat inte ger upphov till några gnistor.

På grund av explosionsrisken är det även förbjudet att utföra vissa arbeten i områden (exempelvis svetsning och bränning). Se till att dessa undviks med en av våra skyltar svetsning förbjuden och förbud mot heta arbeten.

Isolerade verktyg för arbete med spänning

Vid elarbete är det viktigt att ha tillgång till rätt arbetsutrustning. Isolerade verktyg rekommenderas till exempel när man utför arbete på spänningssatta installationer. Vi säljer flera sorters isolerade verktyg som är oumbärliga i alla elektrikers verktygslåda. Samtliga produkter skyddar mot 1000 V växelström / 1500 V likström i enlighet med europastandard EN 60900. Se våra mejselset och skaltänger.

En annan viktigt säkerhetsåtgärd vid arbete på elektriska installationer går ut på att frånkoppla spänningen. Såhär säger till exempel Elsäkerhetsverkets föreskrifter och allmänna råd om elinstallationsarbete:

"Vid arbete där det finns elektrisk fara skall säkerhetsåtgärder vidtas enligt god elsäkerhetsteknisk praxis, så att betryggande säkerhet uppnås för dem som deltar i arbetet."

"Vid arbete på en frånkopplad anläggning skall säkerhetsåtgärder vidtas för att säkerställa att anläggningen förblir frånkopplad och spänningslös så länge arbetet pågår."

Lockout & Tagout är en arbetsprocess som innebär att man stänger av strömmen medan underhållsarbeten och reparationer utförs så att personalen kan arbeta spänningslöst utan risk för att strömmen plötsligt slås på igen. Se vår utrustning för Elektrisk lockout .

Missa inte heller vår isolerande skyddsutrustning för elektriskt arbete! Se till exempel vår isolerande matta, elektrikerhjälm och elektrikerhandskar.

Förvaringslösningar för ordning och reda bland verktygen

Förutom verktyg säljer vi även flera smarta lösningar för verktygsförvaring.
  • Verktygslådor: rymliga lådor med flera olika fack för indelning av de olika verktygen och handtag som gör det enkelt att bära dem med sig.

  • Verktygstavlor: perforerade tavlor med krokar för upphängning av verktygen. Krokarna kan placeras var som helst på tavlan vilket gör att man kan organisera verktygen som man vill.