Kontakta oss

Snabboffert

0201 203 192

Min kundvagn (0)

Tillbehör för självhäftande halkskydd

Behöver du hjälp? Behöver du hjälp? Hur får jag mina självhäftande halkskydd att fästa? Våra självhäftande halkskydd går att använda på de flesta rena, torra och släta ytor. För maximal häftförmåga måste dock glatta och porösa ytor först grundbehandlas. Vi säljer allt du behöver för att laga, rengöra och grundmåla golven innan applicering för bästa möjliga resultat.

3 artiklar

Filtrera efter Sortera efter

Rutnät Lista

Tillbehör för applicering av halkskydd

Självhäftande halkskydd är en populär lösning som snabbt och enkelt appliceras på platser med hög halkrisk. Vi delar med oss av våra tips på hur du får skydden att hålla så länge som möjligt!

Tips för att öka halkskyddens fästförmåga

Innan applicering av självhäftande halkskydd är det viktigt att man förbereder ytan. Denna måste vara i gott skick samt fri från smuts, flagnande målarfärg, rost, fett och olja för att halkskydden ska kunna fästa ordentligt. Det är dessutom viktigt att respektera tillverkarens rekommendationer gällande appliceringstemperaturen. Denna är i de flesta fall ≥10°C.

Hos oss hittar du allt du behöver för att laga, rengöra och grundmåla golven och på så sätt maximera halkskyddens häftförmåga.
Ibland avråder vi från att använda självhäftande halkskydd eftersom ytans dåliga vidhäftningsegenskaper med största sannolikhet skulle göra att skydden inte fäster alls eller att de släpper efter ett tag. I dessa fall rekommenderar vi dig att satsa på en av våra icke självhäftande halkskydd för trappor och gångytor.

Betonglim för reparation av sprickor och hål

Sprickor, hål och ojämnheter i underlaget kan göra att självhäftande halkskydd får svårt att fästa ordentligt eftersom deras häftämne behöver största möjliga kontaktyta för optimal vidhäftning. Vårt självutjämnande betonglim lagar hål och sprickor i golv av betong (oavsett djup) och går att slipa för en alldeles jämn finish. Det appliceras med patronspruta för bästa resultat.

Avfettningsmedel för borttagning av ingrodd smuts och fett

En av förutsättningarna för att självhäftande halkskydd ska kunna fästa ordentligt är att appliceringsytan är helt ren. Flagnande målarfärg och rost ska avlägsnas innan ytan rengörs med ett avfettningsmedel. Detta avlägsnar effektivt smuts, fett och olja samtidigt som det förhindrar uppkomsten av rost och korrosion.

Primer för grundbehandling av glatta och porösa ytor

Självhäftande halkskydd har ofta svårt att fästa på väldigt glatta ytor: marmor, kakel, metall, etc. Detsamma gäller även på porösa ytor: betong, sten, puts, tegel, fiberglas, etc. För att förhindra att halkskydden så småningom lossnar är det viktigt att ovan nämnda ytor grundbehandlas med en golvprimer som gör att man når en bra vidhäftning mot underlaget.

Andra lösningar för minskad halkrisk på arbetsplatsen

Hala underlag till följd av regn, snö, is eller vatten är främsta orsaken till fallolyckor på samma nivå både bland kvinnor och män. Placera ut en golvskyltar för att varna förbipasserande personer om att golvet är nyskurat eller halt på grund av slaskigt väder. Detta ger dem chansen att slå ner på takten så att de inte halkar omkull. Se alla våra golvskyltar: varning för halt golv.

Undvik halkolyckor till följd av läckage och oavsiktligt spill genom att torka upp all vätska så snabbt som möjligt. Använd en av våra absorbenter för snabb och effektiv spillsanering.

När halkrisken inte kan undvikas eller begränsas tillräckligt mycket med endast halkskydd bör personer som vistas inom området ha på sig ett par skyddsskor med grovmönstrad sula för ökat fotgrepp även på glatta golv. På isiga underlag kan skoskydd med broddar behövas.