Kontakta oss

Snabboffert

0201 203 192

Min kundvagn (0)

Nödskyltar: första hjälpen

Arbetarskyddsstyrelsens föreskrifter kräver att arbetsplatsens första hjälpen-utrustning ska vara varselmärkt med skylt som talar om var den finns så att den snabbt kan nås i nödsituationer.

Vi saluför ett komplett sortiment med godkända märkskyltar i alla möjliga material och storlekar.

29 artiklar

Filtrera efter Sortera efter

Rutnät Lista

Använd våra nödskyltar för att visa var du kan söka läkarhjälp i en nödsituation eller var du hittar arbetsplatsens sjukvårdsutrustning, sjukbår och nödtelefon. Skyltarna ser till att den skadade personen får snabb vård vid en olycka.

Var noga med att placera skyltarna där de syns ordentligt. Satsa på en efterlysande modell för maximal synlighet i alla situationer. Fotoluminescerande, även kallade efterlysande, material suger åt sig ljus när de exponeras för en ljuskälla och återstrålar sedan detta med ett slags fördröjning. Till skillnad från reflekterande material som återstrålar ljuset inom några nanosekunder återger fotoluminescerande material ljuset mycket senare. Detta fenomen gör att det ser ut som att materialet lyser i mörkret. Våra skyltar och dekaler har goda fotoluminescerande egenskaper och lyser länge med bevarad ljusstyrka.

Våra skyltar uppfyller kraven i AFS 2008:13 och EN ISO 7010:2012 vilka fastställer utformningen av grafiska symboler och varselfärger för säkerhetsskyltar. Läs mer om ISO 7010.

Skyltarna finns i ett flertal olika material och storlekar. Vår materialguide hjälper dig att välja rätt material.

Se även vårt utbud av Första hjälpen -utrustning.