Kontakta oss

Snabboffert

0201 203 192

Min kundvagn (0)

Trafikpollare

Behöver du hjälp? Behöver du hjälp? Vad bör man tänka på när man köper trafikpollare? Trafikpollare är ett viktigt inslag i alla välfungerade trafikmiljöer. De placeras ut på platser där man vill stoppa bilar och andra fordon från att köra in på områden anpassade för fotgängare (t.ex. torg, entréer, köpcentra).

Vi saluför ett antal fasta, borttagbara, fällbara och nedsänkbara trafikpollare i olika material, färger och storlekar. Läs mer om de olika produkternas egenheter i guiden nedan.

32 artiklar

Filtrera efter Sortera efter

Rutnät Lista

Trafikpollare

Trafikpollare är kraftiga stolpar som används för att avgränsa biltrafik från fotgängare och cyklister. De hindrar effektivt obehörig trafik från att köra in på områden anpassade för fotgängare: gågator, torg, entréer till hotell och affärer, köpcentra, etc.

Vad bör man tänka på när man köper trafikpollare?

Vi tipsar om vad som är viktigt att tänka på när man väljer trafikpollare.

Utseende

Den estetiska aspekten är viktig att tänka på när trafikpollarna ska användas mitt inne i stan. Där använder man kanske hellre en lite diskretare pollare i omålat stål än en som är röd- och vitmålad. Vi saluför flera snygga och moderna modeller där extra stor omsorg har lagts vid utseendet.

Ska trafikpollarna användas på en industrianläggning eller stor parkering spelar utseendet ofta mindre roll. Då är det istället viktigare med hållbarhet och funktionsduglighet.

Synlighet

Vissa trafikpollare har reflexer som gör att de syns väldigt bra i mörkret när de träffas av fordonens strålkastarljus. För extra synlighet på oupplysta eller dåligt upplysta platser rekommenderar vi dig att satsa på en trafikpollare med solcellsdriven LED-lampa. Lampan börjar automatiskt lysa i skymningen och gör att pollaren syns ordentligt för att minska risken för att krocka med den.

Krocktålighet

Hur hårda krockar trafikpollarna klarar beror till stor del på hur man har valt att fästa dem i marken. Fastskruvade pollare är mindre tåliga än nedgjutna pollare.

Pollarnas material har också en viss betydelse. Stålpollare är till exempel tåligare än aluminiumpollare eftersom materialet är hårdare. Nackdelen med pollarna i stål och aluminium är att de är så pass hårda att de kan ge skador på bilarnas kaross och lack. Gummipollare är ett bra mittemellanalternativ när man behöver pollare som tål även hårdare krockar utan att skada påkörande fordon.

>>> Se även våra eftergivliga pollare som går att köra över utan att lämna några som helst repor eller bucklor i plåten på fordonen.

Fästmetod

Samtliga trafikpollare kan fås med olika slags fästen för olika användningsområden. De fasta trafikpollarna gjuts ned i marken för maximal stabilitet och krocktålighet. Övriga trafikpollare är försedda med system som gör att de kan fällas ner eller avlägsnas temporärt när exempelvis ambulans, brandkår eller polis behöver passera.
  • Borttagbara pollare: fästs med hjälp av en markhylsa som grävs eller gjuts ned i marken. Vissa modeller måste skruvas fast, medan andra placeras löst i hylsan.

  • Fällbara pollare: sitter på ett särskilt fäste som går att låsa upp med trekantsnyckel när man behöver fälla pollaren. Själva fästet gjuts ned i marken.

  • Nedsänkbara pollare: sitter fast i en nedgjuten markhylsa som är lika lång som själva pollaren. Pollaren går att låsa upp och sänka ned helt och hållet i marken för att undvika att förbipasserande snubblar på den.


Typ: med eller utan kedjefästen

Vissa stolpar är gjorda för att man ska kunna hänga kedjor från dem och på så sätt skapa kontinuerliga avspärrningar. Stolparna finns i två olika modeller: för nedgjutning eller på fot. Stolparna för nedgjutning är oerhört stabila medan modellerna på fot går snabbt att ta bort så fort avspärrningen inte längre behövs.

>>> Se även våra avspärrningsstolpar för tillfälliga arbetsplatser.

Kompletterande produkter

Vi har en mängd olika lösningar som hjälper dig att reglera trafiken på dina gator, vägar och parkeringar. Se bland annat våra staket, vägbommar, farthinder och trafikskyltar.

Håll rent och skräpfritt runt om i staden med hjälp av våra askkoppar och papperskorgar för offentlig utomhusmiljö.