Kontakta oss

Snabboffert

0201 203 192

Min kundvagn (0)

Emballagetejp

Behöver du hjälp? Behöver du hjälp? Vår guide till rätt packtejp! Seton erbjuder ett mindre utbud av packtejp för säker förslutning av kartonger. Vår emballagetejp kan fås i flera olika färger och material och finns även i en kundanpassningsbar version som går att beställa med personligt tryck (företagsnamn, logotyp, text, etc.). Läs vår tejpguide för hjälp med att välja rätt produkt för rätt ändamål.

15 artiklar

Filtrera efter Sortera efter

Rutnät Lista

Tejpguide - Packtejp

Se till att dina varor kommer fram till mottagaren i perfekt skick genom att packa dem på ett bra sätt. Det räcker inte enbart med att välja rätt kartong och fyllnads- eller vadderingsmaterial. Det är minst lika viktigt att tejpa ihop kartongerna ordentligt så att innehållet inte trillar ut på vägen.

Hos oss hittar du ett varierat utbud av hållbar packtejp för säker förslutning av kartonger. Läs tejpguiden nedan för hjälp med att välja rätt produkt!

Välj rätt packtejp!

Vissa tejpmaterial passar bättre än andra i vissa miljöer. Därför bör du alltid välja din tejp efter ändamålet och ta hänsyn till miljön den ska användas i:

Tejp i polypropen

Packtejp gjord av polypropen används för att försluta emballage med lätt till medeltungt gods. Materialet är mycket hållbart, har en relativt hög brottstyrka med hög töjbarhet samt utmärkt tålighet mot både höga temperaturer och UV-ljus. Det lösningsmedelsfria häftämnet gör materialet till ett alternativ som är betydligt bättre för miljön än de flesta andra.

Tejp i PVC

Packtejp gjord av PVC används för att försluta kartonger med tungt gods. Materialet har en väldigt hög brottstyrka med låg töjbarhet som håller kartongerna stängda i alla lägen. Det passar bra i miljöer med hög fuktighet och låga temperaturer. Dess starka, gummibaserade häftämne fäster på de allra flesta emballagematerial.

Tejp i polyeten

Packtejp gjord av polyeten rekommenderas för försegling av kartongen med tungt gods. Materialet har en väldigt hög brottstyrka och utmärkt rivhållfasthet. Det tål extrema temperaturskiftningar och tuffa väderförhållanden. Det är försett med ett gummibaserat häftämne med bra häftförmåga på flertalet material.

Packtejp med eget tryck

Är du på jakt efter en packtejp som sticker ut från mängden? Då är vår trycktejp (reklamtejp) något för dig! Tejpen skräddarsys med företagsnamn och logotyp enligt egna önskemål.

Med sitt unika tryck sätter den en personlig prägel på försändelserna samtidigt som den visar direkt vem som har skickat dem.

För bästa resultat när du väljer att trycka din logotyp på tejpen rekommenderar vi dig att skicka denna som en vektoriserad bildfil så att vi kan justera storleken utan att upplösningen försämras. Vill du trycka företagsnamn eller annan text på tejpen bör du försöka hålla den så kort och koncis som möjligt. Ett enklare tryck med färre detaljer ger ofta bättre resultat.

Läs vår guide för ytterligare information om vilka bildformat vi kan användas för att trycka din logotyp.

Packtejp med faropiktogram

Vår packtejp med faropiktogram är perfekt för att försluta förpackningarna till farligt gods (d.v.s. ämnen och föremål som kan innebära risk för skada på människors hälsa eller miljö om de inte hanteras på rätt sätt).

Faropiktogrammen uppmärksammar speditören och andra personer som kommer i kontakt med försändelsen om vad den innehåller, så att de vet hur den ska hanteras på ett säkert sätt. De överensstämmer med Europaparlamentets och rådets förordning (EG) nr 1272/2008, den så kallade CLP-förordningen som alla kan förstå innebörden av.

Se även våra storetiketter för märkning av kollin, overpack och transportenheter samt ADR-skyltar för transportmärkning.

Såhär tejpar du ihop dina kartonger för maximal hållfasthet

För att undvika att kartongerna öppnas och innehållet åker ut är det viktigt att de försluts med tejp eller packband. Genom att tejpa ihop kartongerna på rätt sätt kan du vara säker på att de håller samman och att varorna kommer fram till mottagaren i perfekt skick.

Kartongerna kan stängas på ett av nedanstående sätt, beroende på godsets vikt och fraktsträckans längd. Tänk på att tejpen du använder bör vara minst 5 cm bred och fördelas lika över kartongens kanter.
  • L-förslutning för lättare gods: tejpen appliceras där de två flikarna möts i lock och botten och sträcker sig en bit över kartongens kanter.

  • U-förslutning används för lätt gods och längre transporter eller tyngre gods: tejpen appliceras över de mötande flikarna i lock och botten så att de nästan möts i ändarna.

  • U- och L-förslutning för tungt gods och längre transporter: kombinerar ovanstående tejpningstekniker för extra bra hållbarhet.

  • H-förslutning för extremt tungt gods: appliceras över de mötande flikarna i lock och botten samt på alla “öppna” kanter för maximal hållbarhet vid extrem belastning.


Vårt tips! Använd en tejphållare för att det ska gå så snabbt som möjligt att tejpa ihop kartongerna. Tejphållaren gör att du vinner mycket tid när du har många paket att göra i ordning. Hållaren trycker till på tejpen så att den fastnar ordentligt på emballagematerialet och gör det lättare att applicera tejpen i raka linjer, utan veck.

Kompletterande produkter - Packtejp

Se även vårt sortiment av emballageetiketter för märkning av känsligt gods och transportvakter som håller koll på om godset har tappats, välts eller tippats under resan så att mottagaren kan kontrollera att varorna är intakta innan leveransbekräftelsen skrivs under.

Missa inte heller vårt utbud av sträckfilm och packband för säkring av pallgods.