Kontakta oss

Snabboffert

0201 203 192

Min kundvagn (0)

Skärskyddshandskar

Undvik stympade fingrar och skadade händer med hjälp av våra skärskyddshandskar! Vi har handskar i Kevlar®, läder och syntematerial för olika arbetsuppgifter och risknivåer. Handskarnas betygsättning hjälper dig att välja den produkt som bäst svarar mot dina behov.

12 artiklar

Filtrera efter Sortera efter

Rutnät Lista

Skärskyddshandskar skyddar händerna mot diverse mekaniska risker. De ska vara testade och godkända enligt EN 388 och ska ha uppnått ett extra gott skyddsindex i tester som rör deras skärbeständighet (här mäter man hur länge handskens material motstår en roterande cirlekkniv utan att gå sönder. Skyddsfunktionen mäts på en skala från 1 till 5 där 5 är bästa resultat). Handskarnas nötningsmotstånd, rivhållfasthet och punkteringsmotsånd testas också. Läs mer om hur handskarna utvärderas här.

Skärskyddshandskar är nödvändiga vid hantering av glas, plåt och andra vassa föremål. De skyddar händerna mot skär- och stickskador och minskar risken för skaderelaterad frånvaro.


Satsa på ett av våra Förvaringsskåp och -lådor för skyddsutrustning för att försäkra dig om att du inte tappar bort handskarna mellan användningstillfällena.