Kontakta oss

Snabboffert

0201 203 192

Min kundvagn (0)

Flaggor

Behöver du hjälp? Behöver du hjälp? Vilka regler gäller för flaggning med svenska flaggan? Bemöt internationella kunder och besökare med deras egna nationsflaggor! Flaggorna hissas bredvid den svenska flaggan i samband med möten, konferenser och andra evenemang för att hedra de utländska deltagarna. Den europeiska flaggan får ofta symbolisera internationella samarbetsorgan och brukar finnas framför medlemsstaternas regeringsbyggnader och andra viktiga byggnader.

Vi säljer ett antal europeiska nationsflaggor, svenska flaggor och UV-flaggor av högsta kvalitet. Flaggorna är tillverkade av slitstark polyesterväv med 3 fållade kanter för maximal slitstyrka.

1 artiklar

Filtrera efter Sortera efter

Rutnät Lista

Sverigeflaggor och utländska flaggor

Vi erbjuder ett stort antal flaggor av bästa kvalitet! Här hittar du allt från vår svenska flagga till övriga europas flaggor. Nationsflaggorna är perfekta när man önskar skapa ett trevligt välkomnande i samband med kongresser, stadsbesök och andra speciella evenemang med utländska deltagare.

EU-flaggan används ofta framför exempelvis regeringsbyggnader och lokala, regionala och nationella myndigheter och institutioner.

Vilka regler gäller för flaggning med svenska flaggan?

Det finns inga tvingande flaggregler, men däremot riktlinjer som man bör följa.
Till att börja med ska hissade flaggor alltid vara i gott skick. Blekta och slitna flaggor bör kasseras. För att slippa byta ut flaggorna jämt och ständigt rekommenderar vi dig att investera i bra kvalitet. Våra nationsflaggor är tillverkade av väder- och UV-beständig flaggväv med 3 fållade kanter för ännu bättre hållbarhet.

Storleken på flaggorna ska anpassas efter flaggstångens längd:
  • En flagga med storleken 100 x 150 cm passar en 6 m hög flaggstång

  • En flagga med storleken 150 x 225 cm passar en 7-8 m hög flaggstång

Flaggstångens längd ska i sin tur anpassas efter husets höjd. Man brukar rekommendera att den är några meter högre än huset.

Flaggtider

Enligt sedvanliga regler ska flaggan enbart sitta uppe när det är ljust ute, såvida den inte är upplyst. I Sverige har man därför följande riktmärken att gå efter:
  • 1 mars - 31 oktober: flaggan hissas 08.00 och halas vid solnedgång

  • 1 november - 28 februari: flaggan hissas 09.00 och halas vid solnedgång

Notera dock att ovanstående datum och tider bara är riktlinjer. Det finns ingen lag som förbjuder flaggning vid andra tider.

Flaggdagar

Flaggdagar är speciella högtidsdagar som uppmärksammas genom flaggning av svenska flaggan. Det finns inga krav på att man måste hissa flaggan dessa dagar, däremot tillhör det god sed att göra det.

Vilka regler gäller för flaggning med utländska flaggor?

Vid internationell flaggning ska det egna landets flagga alltid inta hedersplatsen. Övriga nationsflaggor ska ordnas runt värdlandets flagga i bokstavsföljd efter ländernas namn på franska. Hissas enbart nordiska flaggor gäller svensk alfabetisk bokstavsföljd.

Kompletterande produkter


Ett trevlig mottagande börjar redan vid infarten. Våra företagsskyltar hälsar kunder och besökare välkomna, visar viktig information och meddelar vart de ska ta vägen. De tillverkas enligt dina önskemål med logotyper, bilder och texter på svenska eller andra språk.
>>> Se våra kundanpassade företagsskyltar

Utrusta dina utomhusområden med papperskorgar och askkoppar för att hålla rent och skräpfritt runt ingången. En proper exteriör ser alltid trevligare ut och ger ett bättre första intryck av ert företag.
>>> Se våra papperskorgar och askkoppar för offentlig miljö