Kontakta oss

Snabboffert

0201 203 192

Min kundvagn (0)

Bandning och inplastning

Behöver du hjälp? Behöver du hjälp? Såhär skyddar du ditt fraktgods! Se till att ditt gods inte skadas under frakt genom att paketera det väl. Vi har allt som behövs för att fixera och säkra gods på pall!
Vår handfilm är perfekt för manuell inplastning av pallgods. Den är både lättanvänd och hållfast och gör att du enkelt uppnår maximal laststabilitet. Vår bandningsutrustning kan användas som ett alternativ till sträckfilmen för att hålla ihop godset på pallen.

9 artiklar

Filtrera efter Sortera efter

Rutnät Lista

Sträckfilm och bandningsmaterial

Ett lämpligt emballage skyddar godset mot stötar, vibrationer och andra påfrestningar det kan komma att utsättas för under transport, lastning och lossning så att det kan lämnas över till mottagaren i gott skick.

Vi säljer flera sorters produkter för säkring av pallgods!

Såhär skyddar du ditt gods under frakt

För ett optimalt skydd av varorna som ska skickas är det viktigt att man följer vissa basregler när man paketerar dem:

Skydd av paket


  • Välj en kartong som är lagom stor för själva innehållet. Kartongen ska vara så pass stor att innehållet får plats utan att trycka mot ytteremballaget. Är kartongen för stor behövs extra mycket fyllnadsmaterial, vilket försämrar dess stabilitet vid stapling samt ökar risken för att den ska sjunka ihop och ta skada om man sätter tyngre kartonger ovanpå. Är kartongen för liten blir den svår att stänga.

  • Använd ett lämpligt fyllnads- eller vadderingsmaterial i kartongen för att fylla ut den ordentligt och samtidigt skydda innehållet mot stötar och vibrationer så att det inte tar skada. Ömtåliga föremål ska slås in var för sig så att de inte skadar varandra. Vår Bubbelplast är perfekt för skydd av känsligt gods.

  • Tejpa ihop kartongen ordentligt så att den inte öppnar sig och innehållet trillar ut under resan. Vi säljer flera olika sorters packtejp för säker förslutning av kartonger och andra emballage.


Skydd av pallar

Det är viktigt att kartonger och annat pallgods sitter stadigt på lastpallarna så att det inte rör sig eller glider av under transport. Med sträckfilmning uppnår du optimal laststabilitet med minimal risk för transportskador. Sträckfilmen håller godset på plats samtidigt som den ger ett visst skydd mot smuts, fukt och revor.
Alternativt kan man säkra lasten med hjälp av bandningsband. Bandning är en enkel och effektiv form av pallfixering som passar bra för lätt till medeltungt gods.

Våra produkter för sträckfilmning

Hos oss hittar du allt du behöver för manuell sträckfilmning av pallar:
Sträckfilm : vi säljer handfilm som manuellt viras några varv runt pallgodset för att stabilisera och skydda lasten.
Avrullare: håller fast sträckfilmsrullen och har ett handtag som hjälper till att bromsa den så att filmen kan lindas tillräckligt hårt om godset.

Våra produkter för bandning

Vi säljer flera olika handverktyg för bandning:
  • Bandningsband: särskilda packband i textil som används för pallfixering och buntning av varor av olika slag, även för tyngre laster.

  • Avrullare: gör det enklare att hantera packbanden. Gör att man slipper hålla i rullen när man bandar godset och ser till att packbandet lätt rullas ut utan att trassla ihop sig.

  • Bandningsverktyg: praktisk bandspännare som används för att dra åt packbanden så att de sitter hårt runt godset och som klipper av dem när man är klar.

  • Spännen: vi säljer både plast- och metallås som håller ihop packbanden så att de inte öppnas.


Kompletterande produkter - Sträckfilm och bandningsmaterial

Går varorna som ska transporteras lätt sönder? Tänk på att märka pallgodset med tydliga varningsetiketter som visar att det måste hanteras med extra försiktighet. Se våra etiketter “hanteras varsamt”.

Se även vår fiffiga markering för pallar som inte får staplas. Markeringen fästs längst upp på lastpallarna med hjälp av packbanden och visar tydligt att inga tunga föremål får placeras ovanpå.

Om dina försändelser innehåller varor och ämnen som klassas som farligt gods ska de förses med särskilda etiketter som tydligt informerar om deras miljö- och hälsofarliga egenskaper. Se vårt kompletta sortiment av farligt gods-etiketter.