Kontakta oss

Snabboffert

0201 203 192

Min kundvagn (0)

Självhäftande halkskydd

Behöver du hjälp? Behöver du hjälp? Lär dig mer om våra självhäftande halkskydd! En av de enklaste metoderna för att motverka halkolyckor är att använda halkskydd i områden med förhöjd halkrisk. Vår halkskyddstejp och halkskydd i färdiga längder är ett prisvänligt altrnativ till andra sorters halkskydd. Skydden finns i ett stort antal material och färger och fäster på de flesta underlag.

36 artiklar

Filtrera efter Sortera efter

Rutnät Lista

Vanliga frågor & svar - Självhäftande halkskydd

Självhäftande halkskydd används främst i innemiljöer för att motverka halkolyckor i branta trappor och på glatta eller våta golv.
Skydden är väldigt populära eftersom de går snabbt att sätta dit, till skillnad från icke självhäftande produkter som måste skruvas fast.

Hur är halkskydden uppbyggda?

Composition d’une bande antidérapante

Skydden är uppbyggda av olika material i flera olika skikt:

 1. Slipmineraler: små korn i kiselkarbid, ett material som kännetecknas av sin hårdhet
 2. Bindemedel: extremt tålig polymerharts som binder slipmineralerna på skyddens yta
 3. Mellanskikt: kraftig film i polyetenplast som ger halkskydden lagom styvhet
 4. Häftämne: tryckkänsligt lim med mycket hög fästförmåga baserat på organiska lösningsmedel

Vad är skillnaden mellan de olika halkskydden?

Hos Seton hittar du två olika slags självhäftande halkskydd. Vad är det egentligen som skiljer de olika typerna åt? Och vad är för- och nackdelarna med vardera typ?

Halkskyddstejp på rulle

Rouleau antidérapant noir SetonWalk

Halkskyddstejp på rulle är perfekt när man behöver täcka mindre ytor med olika långa avstånd (trappor, ingångar, fordon, pedaler på fordon, etc.). Halktejpen klipps i lagom långa bitar med en vanlig sax och kan således anpassas till de flesta platser. Den finns i olika bredder, varav den smalaste endast är 25 mm och den bredaste hela 600 mm.

Halkskydd i färdiga längder

Bande antidérapante noire pré-découpée SetonWalk.

Halkskydd i färdiga längder är ännu snabbare att sätta dit än halkskyddstejp på rulle eftersom man inte behöver mäta hur långt skyddet behöver vara och sedan själv klippa av det. Hörnen är redan rundade för att undvika att de viker upp sig och släpper från underlaget. Halkskydd i färdiga längder ger snygga och enhetliga resultat med raka kanter och perfekt rundade hörn. Det finns i olika storlekar och former och passar perfekt när man behöver täcka lite mindre ytor.

Hur appliceras halkskydden?

Nettoyage de la surface avant la pose de l’antidérapant.
1- Tvätta och torka av underlaget
Mesure de la surface antidérapante requise.
2- Placera halkskyddet på golvet/trappsteget och mät hur långt det behöver vara
Découpage de la bande à l’aide du quadrillage.
3- Klipp av halkskyddet med en sax eller brytbladskniv
Découpe des coins de la bande adhésive.
4- Runda till hörnen för att de inte ska fläkas upp och lossna från underlaget*
Décollage de la couche inférieur de la bande antidérapante pour escalier.
5- Dra av liner
Pose de la bande antidérapante pour escalier.
6- Sätt fast halkskyddet

Appliceringsinstruktionerna gäller halkskyddstejp på rulle. För applicering av halkskydd i färdiga länger följer du samma instruktioner, men hoppar över steg 2, 3 och 4.

Hur får man de självhäftande halkskydden att fästa ordentligt?

 • Försäkra dig om att underlaget är i gott skick. Laga eventuella hål och sprickor med vårt betongpreparationslim. Applicera aldrig halkskyddet direkt på murbruk.
 • Se till att underlaget är fritt från smuts, olja och fett. Använd ett lämpligt rengöringsmedel och var noga med att låta detta avdunsta innan du applicerar halkskyddet.
 • Kontrollera att temperaturen vid appliceringstillfället är åtminstone 10°C.
 • Klipp av en liten bit av halkskydddet och använd denna för att testa skyddets vidhäftning på underlaget innan du sätter dit resten.
 • Grundmåla porösa underlag (betong) och glatta underlag (kakel, metall, etc.) med vår golvprimer för att halkskyddet ska kunna fästa ordentligt.

Köpguide - Självhäftande halkskydd

Modell

Det första man bör tänka på när man köper halkskydd är dess ytskikt. Bör man välja ett halkskydd med eller utan slipmineraler? Halkskydd med slipmineraler passar ofta bättre än produkter utan slipmineraler i områden med hög halkrisk, men är å andra sidan mindre lämpliga än halkskydd utan slipmineraler i vissa miljöer:

 • I livsmedelsmiljöer och sterila miljöer där de små kornen kan lossna från halkskydden och kontaminera livsmedel och dylikt.
 • I barfotamiljöer eftersom de inte är särskilt bekväma att gå på barfota.
 • På repkänsliga ytor där de små kornen kan lossna från halkskydden och göra fula repor på underlaget.
 • På platser där golvet ofta behöver skuras eftersom fibrerna från moppen lätt fastnar på halkskyddens skrovliga yta.

Vi säljer halkskydd från olika tillverkare, varav flera egna modeller med eller utan slipmineraler.

SetonWalk halkskydd

Tillhör gruppen av halkskydd med slipmineraler. Passar utmärkt i områden med medelhög halkrisk och fäster på de flesta golv.

SetonWalk Maxigrip halkskydd

Har fler slipmineraler än de flesta andra halkskydd på marknaden och rekommenderas i områden med hög halkrisk.

Seton Premium halkskydd

Tillhör gruppen av halkskydd utan slipmineraler. Har en skrovlig ytstruktur som ökar fotgreppet i miljöer med lite lägre halkrisk (glatta och även våta golv utan förekomst av olja).

SetonStep halkskydd

Besitter samma egenskaper som Seton Premium och rekommenderas i miljöer med lite lägre halkrisk (glatta och även våta golv utan förekomst av olja).

Färg

Våra självhäftande halkskydd finns i en mängd olika färger. Vi har bland annat svart- och gulrandiga eller röd- och vitrandiga halkskydd som motverkar halka samtidigt som de markerar hinder och farliga områden enligt Arbetsmiljöverkets färganvisningar, svarta halkskydd för sobra miljöer och transparenta halkskydd för golv vars utseende man önskar bevara med ett skydd som knappt syns.För ökad säkerhet vid plötsligt strömavbrott och utrymning genom tät rök tillhandahåller vi även efterlysande halkskydd som lyser av sig själva i mörkret.

Kompletterande produkter - Självhäftande halkskydd

För maximal hållbarhet är det viktigt att ytan halkskydden ska sitta på är fri från smuts, rost, fett, olja och flagnande målarfärg. Använd ett avfettningsmedel för att avlägsna olja och ingrodd smuts och grunda riktigt porösa eller glatta ytor för att öka skyddens vidhäftning. Se vår primer för självhäftande halkskydd.Behöver du ta bort ett självhäftande halkskydd? Använd vår skrapa för att få det att lossna och för att avlägsna eventuella limrester.

Undvik halkolyckor till följd av läckage och oavsiktligt spill med hjälp av våra absorbenter för spillsanering och produkter för spillskydd.