Kontakta oss

Snabboffert

0201 203 192

Min kundvagn (0)

Halkskyddsfärg

Behöver du hjälp? Behöver du hjälp? Lär dig mer om våra halkskyddsfärger! Det enklaste och snabbaste sättet att förebygga halkolyckor på glatta golv är att måla hela golvytan med en speciell halkskyddsfärg. När färgen torkar bildar den en skrovlig beläggning som avsevärt minskar risken för att halka. Vi saluför flera olika halkskyddsfärger för inne- och utemiljöer med låg till hög halkrisk. Vissa produkter är trafiktåliga och perfekta på lastkajer, lager och andra platser med truck- och fordonstrafik.

7 artiklar

Filtrera efter Sortera efter

Rutnät Lista

Halkskyddsfärg

Halkskyddsfärg är en slags målarfärg vars uppgift är att skapa halksäkra gångytor inom- och utomhus. Produkten stryks på som vilken färg som helst och är den idealiska lösningen när man behöver behandla stora ytområden.

Tips för en lyckad applicering

När halkskyddsfärgen används på rätt sätt ger den ett långvarigt och slitstarkt skydd på flertalet underlag. För att åstadkommer bästa möjliga resultat är det viktigt att förbereda ytan innan man sätter igång.
  • Färgen bör endast appliceras på rena ytor i gott skick. Flagnande målarfärg, rost, smuts och annat skräp avlägsnas (föredragsvis genom blästring).

  • Bensin, olja och smörjmedel tvättas bort med ett avfettningsmedel.

  • Låt ytan torka ordentligt. Det är väldigt viktigt att den är fullständigt torr innan halkskyddsfärgen appliceras.

  • Vissa ytor behöver grundmålas för att öka färgens vidhäftning. Detta gäller t.ex. trä, betong, metall och kakel.


Köpguide - Välj rätt sorts halkskyddsfärg

Vi säljer två olika sorters halkskyddsfärger: enkomponenta färger och tvåkomponenta färger.

Enkomponenta färger är praktiska på så sätt att de inte behöver blandas innan användning. Det räcker med att öppna burken, röra om ordentligt och börja måla. Tvåkomponenta färger, däremot säljs i två olika burkar - en som innehåller själva färgen och en med en härdare. Innan man kan börja måla måste man blanda ihop innehållet i de båda burkarna. Härdningsprocessen startar så fort färgen blandas, vilket gör att den måste användas direkt, innan den hinner torka. Överbliven färg går inte att spara. Enkomponenta färger går däremot att förvara i burken med locket på tills de behövs nästa gång vilket är praktiskt när ytorna man behöver måla är små (stegar, arbetsplattformar, ramper, etc.).

Sammanfattningsvis kan man säga att tvåkomponenta färger kräver med arbete än enkomponenta färger, men att de å andra sidan är mycket tåligare. Tvåkomnponenta färger får ett hårdare ytskikt med högre slitstyrka vilket gör att de kan användas även i trafikerade områden, medan enkomponenta produkter rekommenderas på platser utan fordonstrafik.

Tålighet

För maximal hållbarhet är det viktigt att man väljer en färg som tål förhållandena på platsen där den ska användas.

SafeStep 50

Enkomponent färg för zoner med lite till måttlig fottrafik inom- och utomhus.

SafeStep 100

Enkomponent färg för zoner med mycket fottrafik inom- och utomhus.

SafeStep 200

Tvåkomponent färg för trafikerade områden både inom- och utomhus. Färgen är trafiktålig och kan därför användas där truckar och lätta fordon förekommer. Passar i områden med förekomst av olja, syror, baser och lösningsmedel.

SafeStep 500

Tvåkomponent färg för trafikerade områden. Färgen är väldigt trafiktålig och kan därför användas på ställen med tung fordonstrafik såväl utom- som inomhus. Passar i områden med förekomst av olja, syror, baser och lösningsmedel.

Halkmotstånd

Halkskyddsfärgens halkmotstånd beror till stor del på hur denna appliceras. Applicering med en strukturroller ger en mycket oregelbunden och halksäker yta med överlägsna halkskyddsegenskaper medan applicering med spackelspade ger en skrovlig finish för områden med något lägre halkrisk. Halkskyddsfärgen kan även appliceras med färgspruta på platser där man vill ha en slät yta med enhetlig ytfinish.

Kompletterande produkter

Epoxiderivat är allergiframkallande vid hudkontakt/frätande vid ögonkontakt och därför är det viktigt att se till att sådan inte uppstår genom att alltid bära skyddsutrustning när man hanterar halkskyddsfärgen. Se våra skyddshandskar och skyddsglasögon.

Använd maskeringstejp för att skapa raka och riktigt skarpa kanter.

Det är viktigt att färgen får torka ordentligt innan man går eller kör på den. Färgen är normalt sett trafiktålig efter 48 timmar (låga temperaturer och hög luftfuktighet kan förlänga torktiden något). Se till att ingen beträder det nymålade golvet med en av våra avspärrningar.