Kontakta oss

Snabboffert

0201 203 192

Min kundvagn (0)

Brandskyltar

När olyckan är framme gäller det att agera snabbt! Även en liten eldsvåda sprider sig mycket fort i gynnsamma förhållanden och kan utvecklas så att den hotar både människor, byggnader och värdesaker. Det är viktigt att snabbt kunna lokalisera byggnadens brandbekämpningsutrustning så att elden kan släckas i ett tidigt skede om detta bedöms möjligt.

Vi erbjuder ett komplett sortiment av brandskyltar för privata och offentliga verksamheter. Använd sökfiltren i menyn till vänster för att hitta våra skyltar och dekaler med piktogram enligt EN ISO 7010.

Produkterna 1-92 av 98

Filtrera efter Sortera efter

Rutnät Lista

  1. 1
  2. 2

Det är oerhört viktigt att veta var byggnadens brandbekämpningsutrustningen förvaras för att så snabbt som möjligt kunna påbörja släckningsarbetet om det börjar brinna. Denna typ av information är nödvändig både för personal och räddningstjänst. Ju snabbare släckningsarbetet kommer igång, desto mindre hinner skadornas omfattning bli. I bästa fall kan man släcka branden utan att behöva tillkalla brandkår.

Arbetsmiljöverkets föreskrifter om skyltar och signaler för hälsa och säkerhet under arbete bestämmer hur skyltningen ska se ut.

"Brandbekämpningsutrustning ska märkas med röd färg och dess placering ska anges med särskild skylt eller genom att förvaringsplatserna eller ingångarna till dem ges röd färg. Färgen ska täcka så stor yta att utrustningen lätt kan observeras." (AFS 2008:13)

Vi säljer ett stort antal brandberedskapsskyltar. Välj mellan flera olika material, format och utföranden. Vår materialguide hjälper dig att välja rätt material på dina brandskyltar.

Vissa varselskyltar har fått ett nytt utseende! Läs mer om europeisk standard EN ISO 7010:2012 som fastställer utformningen av grafiska symboler och varselfärger för säkerhetsskyltar.

Se även våra belysta utrymningsskyltar, efterlysande tejp och andra vägledande markeringar under rubriken Brandsäkerhet, nödutrymning och livräddning .