Kontakta oss

Snabboffert

0201 203 192

Min kundvagn (0)

Märklappar

Behöver du hjälp? Behöver du hjälp? Läs vår steg-för-steg-guide till rätt val! Köp dina märklappar för inspektion och underhåll hos Seton! Vi lagerför märklappar (hängetiketter) och plastkort i flera olika storlekar, material och färger. Vissa av våra modeller är otryckta medan andra kan beställas med kundspecifik text och/eller logotyp, enligt egna önskemål.

15 artiklar

Filtrera efter Sortera efter

Rutnät Lista

Köpguide - Märklappar

Märklappar (hängetiketter) i färgad plast

Märklappar (även kallade hängetiketter) används bland annat för att identifiera, dela upp och sortera samt märka varor och utrustning. De är även perfekta i samband med inspektion och underhåll för att:

  • märka felaktig utrustning som väntar på att lagas eller bytas ut
  • märka maskiner, verktyg och annan utrustning som har inspekterats och godkänts för vidare bruk

Våra märklappar finns i flera olika material för allt från kontorsbruk till industriellt bruk. Vissa modeller säljs utan tryck medan andra trycks med personliga texter, enligt önskemål.

Steg-för-steg-guide till rätt val

1) Tryck: med eller utan text

Vi säljer både otryckta och kundanpassade märklappar. De kundanpassade modellerna trycks med text, numrering, logotyp och bilder enligt dina önskemål. Det enda vi begär av dig är en tryckmall för att hjälpa oss förbereda ditt korrektur. De otrycka modellerna kan skrivas på för hand med hjälp av en spritpenna.

2) Färg

Våra märklappar finns i ett antal olika färger vilka gör det möjligt skapa märksystem som följer särskilda färgkoder. Låt oss till exempel säga att utrustning som behöver repareras märks med rött och utrustning som fungerar som den ska med grönt. Med denna teknik får du snabbt en god uppfattning om situationen och ser direkt hur stor del av utrustningen som är oanvändbar i befintligt skick.

3) Material

Olika arbetsmiljöer ställer olika krav på de märkprodukter som används. Förekomsten av kemiska produkter, fukt och damm kan göra att vissa material måste uteslutas. Våra märklappar finns i flera olika material och kan anpassas till de allra flesta miljöer:

Material Beskrivning
Kartong Ett prisvänligt material för inomhusbruk
Rekommenderas inte i mer krävande miljöer
Plast Ett billigt och samtidigt väldigt hållbart material
Kan användas både inom- och utomhus
Tål fukt, kemikalier, olja och fett
Går inte att riva sönder
Stål Ett extremt stryktåligt material
Kan användas både inom- och utomhus
Tål kyla, vatten, olika slags lösningsmedel, olja, fett och kemikalier
Tyvek Ett tunt, lätt och oerhört slitstarkt material
Kan användas både inom- och utomhus
Går inte att riva sönder
Godkänt för kontakt med livsmedel

4) Fäste: olika alternativ för fasthängning av märklapparna

De flesta märklappar är försedda med ett hål varigenom man kan trä en tråd eller ett fästband. Vissa modeller har däremot integrerade fästen:

Hängetiketter med fästremsa
Röd hängetikett med fästremsa

Märklapparna hängs på utrustningen med hjälp av remsan som används för att göra en ögla. Öglan kan justeras storleksmässigt eller lossas helt vilket innebär att man kan plocka bort eller flytta märklapparna utan att ta sönder dem.

Upphängningsbara märklappar
Gul märklapp för upphängning

Märklapparnas speciella form gör dem enkla att hänga fast på utrustningen i fråga.

Märklappar med clips
Blå märklapp med clips

Märklapparna är försedda med en integrerad klämma som används för att klipsa fast dem på utrustningen.

Hängetiketter med fästband
Hängetiketter med fästband

Märklapparna hängs på utrustningen med hjälp av fästbandet. Bandet går att lossa/strama åt och kan öppnas för att man ska kunna plocka bort eller flytta märklapparna vid behov.

Kompletterande produkter - Märklappar

Vi saluför ett flertal olika lösningar för fasthängning av märklapparna. Se våra fästband och fästtrådar.
Använd en spritpenna för att skriva dit datum, namn och egna anteckningar på märklapparna oavsett vilket material de är gjorda av.
Se även våra kontrollmärken och servicekaler för märkning av utrustning där hängetiketter inte går att använda.
Innan arbeten såsom inspektion, mätning, justering, reparation, skötsel, service och rengöring påbörjas ska arbetsutrustningen stängas av och förses med ett lås som förhindrar att den oavsiktligt eller avsiktligt startas igen. Se våra produkter för processbrytning.