Kontakta oss

Snabboffert

0201 203 192

Min kundvagn (0)

Varnings- och skyddsprofiler för rörledningar och stolpar

Behöver du hjälp? Behöver du hjälp? Läs mer om våra rörskydd, stolpskydd och pelarskydd Jobbar du i en hektisk arbetsmiljö är risken stor att du i brådskan råkar springa emot installationer såsom utanpåliggande rörledningar, stolpar och pelare. Använd våra varnings- och skyddsprofiler för att undvika personskador i samband med eventuella kollisioner.

Skydden är gjorda av mjukt skum som effektivt absorberar och dämpar även de hårdaste stötar. De synliga färgerna gör att de dessutom kan användas för att markera riskfyllda områden!

10 artiklar

Filtrera efter Sortera efter

Rutnät Lista

Varnings- och skyddsprofiler - Rörskydd, stolpskydd och pelarskydd


Vad använder man skydden till?

Arbetsgivaren ansvarar för arbetsmiljön och är skyldig att undersöka arbetsförhållandena, bedöma riskerna och vidta åtgärder för att garantera arbetstagarnas säkerhet.

Förebygg onödiga skador genom att placera våra varnings- och skyddsprofiler på utanpåliggande rörledningar, stolpar och pelare. Kombinationen mellan den speciella formen och den särskilda materialsammansättningen ger heltäckande skydd med exceptionella stötdämpande egenskaper. Skydden finns i flera olika storlekar och går att anpassa till allt från smala till riktigt grova rör och stolpar.

Köpguide - Välj rätt skydd


Vi erbjuder flera sorters skydd för olika användningsområden. Varje produkt är speciellt utformad för att ge bästa möjliga skydd åt rör, ledningar, stolpar, pelare eller kolonner på utsatta platser.

Typ

Rörskydd

Samtliga rörskydd är gjorda av mjukt skum som effektivt dämpar även de hårdaste stötar och ser till att man inte skadar sig om man råkar stöta emot rören. Även om deras huvudsakliga uppgift är att skydda personer mot skador ger de även ett visst skydd åt själva rören mot skrapmärken, småskador och rost.

Rörskydden finns i 2 skummaterial - polyuretanskum och polyetenskum - varav det förstnämnda är försett med ett skyddsskikt som ger en riktig kvalitetsfinish med ett ökat skydd mot slitage.

Stolpskydd/pelarskydd

De flesta stolpskydd och pelarskydd är gjorda av mjukt skum med utmärkta stötdämpande egenskaper som ser till att arbetstagarna inte skadar sig om de springer emot stolparna. De ger dessutom ett bra skydd mot påkörningsskador orsakade av truckar och palldragare. Skummet dämpar kraften från eventuella krockar samtidigt som det hindrar fordonen från att komma i direktkontakt med stolparna. Det minskar även risken för att göra bucklor eller repor i lacken på fordonen.

Skydden är gjorda på ett sätt som gör att de kan anpassas till stolpar i varierande storlekar med en diameter på upp till hela 600 mm.

Stolpskyddet i polyeten är, till skillnad från övriga produkter, inte avsett för att skydda personer mot skador. Skyddet är gjort av icke stötdämpande polyeten och används enbart för att skydda själva stolparna i områden med lätta fordon, truckar och palldragare.
Vi saluför även ett stort antal påkörningsskydd i olika material och utföranden. Se samtliga produkter.

Färg

Sist men inte minst är det viktigt att välja rätt färg på skydden. Samtliga rörskydd, stolpskydd och pelarskydd saluförs i de typiska varningsfärgerna svart och gult (randiga eller enfärgade, beroende på modell). De randiga modellerna markerar på ett väldigt synligt sätt kollisionsrisken i lager och fabriker. De enfärgade svarta och gula modellerna fungerar bra på platser med en något lägre olycksrisk.

Kompletterande produkter


Skyddens svart/gula färg gör att de även kan användas för att märka ut hinder och farliga områden enligt rekommendationerna i AFS 2008:13. Komplettera märkningen med varningsskyltar och golvmarkeringar för maximal säkerhet.

Vissa skydd måste limmas fast. Använd vårt monteringslim och patronspruta för hållbar fastsättning på flertalet underlag.

Vi saluför ett stort antal etiketter för märkning av innehåll + strömningsriktning i gasledningar, vätskeledningar och ventilationskanaler. Se våra produkter för rörmärkning.