Kontakta oss

Snabboffert

0201 203 192

Min kundvagn (0)

Staket och räcken

Behöver du hjälp? Behöver du hjälp? Läs mer om våra olika staket, räcken och skydd! Våra staket och räcken passar överallt där man behöver funktionella avgränsningar och skydd. De är oumbärliga i de flesta tätorter där deras jobb bland annat är att spärra av gång- och cykelbanor, skärma av uteserveringar, hägna in lekparker, skydda planterade områden, etc.

Produkterna finns i flera olika färger, material och stilar. Staketen med sin raffinerade design är perfekta på platser där man behöver en effektiv avgränsning som samtidigt ger ett trivsamt och välkomnande intryck. De enkla bågräckena passar bättre på platser där utseendet inte är speciellt viktigt.

8 artiklar

Filtrera efter Sortera efter

Rutnät Lista

Staket, räcken och skydd för offentlig miljö

Staket och räcken är ett oumbärligt inslag i de flesta stadsmiljöer där de används för antingen avgränsning, dekoration eller skydd, beroende på modell. Läs mer om de olika modellerna i guiden nedan.

Staket för avgränsning

Vi säljer flera funktionella staket med smideskänsla för dekorativ avgränsning i stadsmiljöer. Staketen används främst för att bilda gränser mellan vägar och trafikfria områden (trottoarer, gågator, torg, etc.) och förhöja säkerheten för oskyddade trafikanter. De passar även perfekt för att skärma av uteserveringar, hägna in lekparker, stoppa folk från att beträda gräsmattor och andra planterade områden samt skydda mot fall vid t.ex. avsatser och trappor.

Staketens sofistikerade design gör det möjligt att skapa tydliga avgränsningar som ändå ger platsen ett öppet och välkomnande intryck.

Bågräcken för avspärrning

Våra bågräcken används bland annat som avspärrningar på olika trafikerade platser där säkerhet och funktionalitet väger tyngre än utseende. Dels hindrar de tillträdet för motordrivna fordon, dels skyddar de mot påkörningsskador orsakade av vårdslösa bilister.

Räckena lämpar sig även för en mängd andra användningsområden:
  • Som stoppräcken vid parkeringar (istället för ett rullstopp). Räckena ser till att bilarna inte kör så långt fram att de kör utanför parkeringsrutans gränser och skadar människor, byggnader eller utrustning.

  • Som trafikhinder vid vägar som inte får användas av motordrivna fordon (t.ex. gång- och cykelvägar). Räckena placeras så att det blir omöjligt för fordonen att ta sig förbi, utan att vara störa framkomligheten för cyklister och gående.

  • Som gräns vid exempelvis gräsmattor och rabatter för att hindra cyklister och gående från att ta genvägar över det planterade området och förstöra växtligheten.


Bågräckena är gjorda för att tåla påkörning från lätta fordon i låg hastighet. Om de trots allt går sönder kan man enkelt byta ut den trasiga sektionen.

Skydd för träd, rabatter och gräsmattor

Praktiska räcken som skyddar lyktstolpar, trädstammar, planterade områden och annat mot påkörning. Finns huvudsakligen i 3 olika modeller:
  • Stamskydd som ser till att man inte kör på trädens stammar så att de knäcks.

  • Rabattskydd som skyddar rabatterna mot nedtrampning.

  • Räcken som skyddar olika grönområden och ser till att dessa inte beträds.


Olika fästmetoder

Samtliga produkter (med undantag för bågräckena) fästs på ett av nedanstående sätt:
  • Ingjutning: gjuts ned en bit i marken.

  • Fastskruvning: skruvas fast i marken via den fastsvetsade fästplattan.


Bågräckena går antingen att gjuta ned i marken om man vill ha en fast avgränsning, eller placera i vår markhylsa om man föredrar en avgränsning som tillfälligt kan tas bort för att släppa förbi vissa fordon (t.ex. åkgräsklippare när man behöver klippa gräsmattan). Markhylsan gjuts ned i marken för maximal stabilitet.

Kompletterande produkter

Skapa trivsamma och säkra trafikmiljöer med våra trafikpollare. Pollarna sätter stopp för bilar och andra fordon på platser anpassade för fotgängare.

Våra parkeringsspärrar hindrar förarna från att parkera sina fordon på otillåtna platser där de står i vägen för folk som går eller cyklar.

Askkoppar och papperskorgar för offentlig utomhusmiljö hjälper till att hålla rent och snyggt runt om i staden för maximal trevnad för alla.