Kontakta oss

Snabboffert

0201 203 192

Min kundvagn (0)

Vilka är vi?

Seton, en av de ledande aktörerna inom distansförsäljning av utrustning och säkerhetssignalering för arbetsplatsen

Seton är ett dotterbolag till amerikanska Brady Corp (Milwaukee, Wisconsin). Brady grundades 1914 och är idag en av de branschledande tillverkarna och leverantörerna av olika identifierings- och säkerhetslösningar.

 

Seton, historia

Seton då det begav sig

Seton Nameplate Corporation grundades i USA av Fenmore R. Seton 1956. Företaget tillhör numer Brady Corporation, en av de världsledande leverantörerna av säkerhetsprodukter, skyltar och etiketter.

Fenmore Seton inledde sin entreprenörskarriär redan som 14-åring då han spenderade sina dagar vid Connecticuts kust med att sälja popcorn och jordnötter. Det märktes snart att den unge mannen hade ett riktigt affärssinne, även om han var uppvuxen i en advokatfamilj. 1938 började Fenmore Seton studera vid Yale, ett mycket prestigefyllt universitet och en av de åtta medlemmarna i Ivy League-gruppen. Med inspiration från en av Graham Irvings böcker om postorderförsäljning lägger han grunden för sitt imperium tillsammans med hustrun Phyllis.

Fenmore ger sig in i affärsvärlden på allvar 1952 då han börjar tillverka och sälja dörrskyltar. Den första riktiga storkunden kommer 2 år senare med ett betydande behov av specialtillverkade skyltar. Efter det trillar beställningarna in och Seton säljer snart sina skyltar till närmre 100.000 olika kunder över hela landet.

Företagets enorma framgång beror inte på att Fenmore själv är fast beslutad att lyckas, utan främst på hans iver att tjäna sina kunder på bästa möjliga sätt. Både han och Phyllis lägger all fokus på kunderna. ”Vår strategi är inte att forma våra kunder efter våra produkter utan snarare att utveckla ett produktsortiment som svarar mot kundens krav, förväntningar och behov.”

Setons mål är att ständigt utveckla sina produkter och tjänster för att skapa bästa tänkbara kundupplevelse !

Fenmore Seton går i pension 1981 och säljer då sitt företag till WH Brady. Under Dick Fisks ledarskap utökar gruppen sitt utbud och etablerar sitt goda rykte på den internationella marknaden. Sedan dess har Seton fortsatt att växa och är i dagsläget den av Bradys företagsgrenar som specialiserat sig på tillverkning och distribution av säkerhets- och märkprodukter.

Vi finns representerade i 14 olika länder över hela världen och vårt produktsortiment består idag av mer än 15.000 produktreferenser. Varenda en av våra produkter har handplockats för sin kvalitet och funktionalitet. Seton är även expert på måttbeställda lösningar. Våra rådgivare står till ditt förfogande och hjälper gärna till att hitta lösningar på alla särskilda behov och önskemål.

 

Seton i världen

Vi finns etablerade i 15 länder i Europa och övriga världen. På kartan nedan ser du var du kan hitta oss.

 

Seton i Europa & världen

 

Setons tjänster

Vi lagerför ett brett sortiment av standard och kundanpassade produkter. Men Seton är mycket mer än så.

  • Fler än 15.000 produkter
  • Kvalitetsgaranti
  • Kundspecifika lösningar
  • Snabb leverans

Läs mer om våra tjänster.

Våra företagsuppgifter

SETON - en division inom Brady AB
Box 7007
164 07 KISTA

Telefonnummer: 0201 203 192
E-post: contact@seton-sakerhet.se
Momsreg. nr: SE556176616201
Org. nr: 556176-6162