x

Du använder en utdaterad webbläsare! Uppdatera din webbläsare för nya funktioner, snabbare laddningstider och ökad säkerhet.
Uppdateringen tar mindre än fem minuter!

Kontakta oss

Snabboffert

0201 203 192

Min kundvagn (0)

Lås för rattventiler

Passar rattventiler av olika storlekar.
  • Innesluter ventilratten helt och hindrar därmed all manövrering.
  • Säljs med etiketter i 3 språk (engelska, spanska, franska).
  • De olika färgerna gör det möjligt att identifiera olika ämnen, risknivåer och arbetslag.
Se fullständig produktbeskrivning

Select Options

Lås för rattventiler

Skylt med piktogram "Skyddsglasögon med mörk lins måste användas" EN ISO 7010, M007
117,00 kr Inkl moms: 146,25 kr

Referens

Per : styck
Antal Exkl. moms Inkl. moms

Beskrivning

Lås för rattventiler

  • Låset är mycket lättanvänt: det placeras helt enkelt på ventilens manöverratt, kläms ihop och förseglas med ett Säkerhetshänglås (minimal bygelhöjd 38 mm, maximal bygeldiameter 9,7 mm). Använd en av våra Låsbyglar för att försegla höljet med fler än ett hänglås. Sist men inte minst, komplettera låsanordningen med en tydlig skyltning som informerar om vem som ansvarar för processbrytningen. Se vårt sortiment Avspärrningar för arbetsområden .
  • Var noga med att välja rätt storlek på låshöljet. När detta är låst skall det rotera fritt runt ratten, vilket gör det helt omöjligt att öppna eller stänga denna.
  • Låshöljet är tillverkat av slagtålig polypropen som tål kemikalier och extrema temperaturer (från -30°C till +150°C). Det finns i flera storlekar för rattar Ø 25 till 320 mm. Centrumhålet gör att låset kan anpassas även till rattar med högt skaft.
  • De olika färgerna gör det möjligt att skapa särskilda färgkoder. Låset finns dessutom i en transparent modell som gör att man ser ventilen även när det sitter på, samt att eventuella läckor och problem syns genom plasten.
  • Komplettera låsanordningen med vår Skylt för tagout "DANGER DO NOT OPERATE" .
Beskrivning Ventilens diameter: 127 - 165, Ventilens diameter: 127 - 165 mm, Ventilens diameter: 165 - 254 mm, Ventilens diameter: 25 - 64 mm, Ventilens diameter: 254 - 320 mm, Ventilens diameter: 64 - 127 mm.
Färg(er) Blå, Grön, Gul, Röd, Transparent.

Produktspecifikationer

Dokumentation

Legislation Överensstämmer med Rådets direktiv 89/655/EEG och 89/322/EEG.
Uppfyller kraven i AFS 2006:04:
A 2.21 Underhåll
A 2.22 Frånkoppling av energitillförsel
A 2.23 Märkning, skyltar och varningsanordningar

Produktfiler

Mer information & tips

Varför använda sig av färgkoder?

Därför att du behöver skilja på olika arbetslag. Underhållsarbeten görs allt oftare av inhyrda firmor med specialutbildade servicetekniker och det kan ibland vara svårt att hålla reda på alla nya personer. Särskilda färgkoder gör det lättare att hålla koll på vem som gör vad!

Lås för ventilrattar

Därför att du behöver identifiera olika ämnen och riskgrupper. Läs vår snabbguide för mer information om vilka märkfärger som gäller för vilken typ av ämne. Du kan eventuellt låta färgen på ditt låssystem matcha färgen på rörmärkningen för en ökad tydlighet.

Et litet tips är att aldrig använda en och samma färg för olika typer av ämnen: grönt används för vatten enligt svensk standard SS 741. Använd gärna gröna lås till dina vattenledningar, men undvik att använda samma färg till dina gasledningar.

Lås för slussventiler

Därför att du behöver visa vilket lås som sätts dit/tas bort först eftersom det är ibland är viktigt att göra saker i en viss ordning. De olika färgerna kan användas för att symbolisera olika etapper i processbrytningen.

Därför att du vill att övrig personal lätt ska kunna se om en ventil är öppen eller stängd genom att använda särskilda färgkoder. Grönt kan till exempel symbolisera öppna, rött stängda och gult tömda ventiler.

Det finns inga bra eller dåliga sätt att använda våra lås på. Vissa kunder låter färgen symbolisera om ventilerna är öppna eller stängda (grönt betyder att ventilen är öppen och rött att denna är stängd). Andra använder färgerna för att identifiera rörens innehåll (grönt för vatten, rött för brandvatten) och en del har olika färger för olika arbetslag (grönt för till exempel mekaniker och rött för elektriker).

 

En produkt med ett stort antal användningsmöjligheter... Hur tänker du använda ditt lås?

 

 

Skiss över låsens mått
Hänglås
** Låsbyglar

I tabellen nedan hittar du låsens olika mått.

 

Rattens diameter
(mm)
Mått enligt ovanstående skiss (mm)  
A B C D E F G
25 - 64 75 20 Ø 19 69 33 39
64 - 127 140 20 30 42 130 36 46
127 - 165 170 20 51 63 167 43 53
165 - 254 270 20 70 90 260 63 70
254 - 320 350 25 75 100 340 70 80

 

Till toppen av sidan

Information livraison

Fraktkostnad

Varorna som säljs via vår webbutik levereras varsomhelst i Sverige. En fraktavgift, som anges i din kundvagn, tillkommer på orderbeloppet.

FRI*: Seton bjuder på frakten oavsett värdet på din order. Leveransavgifterna gäller endast de beställningar som görs via seton-sakerhet.se

*Gäller ej för leverans av skrymmande eller mycket tunga produkter, för leverans av produkter där annat anges eller för leverans utanför Sverige

> Leveransinformation

Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats. Stäng